Onze gepimpte caravan

Onze gepimpte caravan

In augustus 2015 was het dan eindelijk zover, we hebben onze eerste eigen caravan gekocht, en nee niet zomaar eentje. Een echte hobby caravan prestige van 4,m 60 uit het bouwjaar 1987..... Er ging eerst wel wat aan vooraf hoor.... ik denk wel 3 jaar eerder las ik een artikel over iemand die een oude kipcaravan helemaal had omgetoverd tot een heel mooi sleurhutje op wielen.. Ik was om....ik dacht dat wil ik ook!!...Alleen zag mijn man het eerst niet zo zitten, want ik+plannen=veel werk.... In augustus 2015 was het dan eindelijk zover, we hebben onze eerste eigen caravan gekocht, en nee niet zomaar eentje. Een echte hobby caravan prestige van 4,m 60 uit het bouwjaar 1987..... Er ging eerst wel wat aan vooraf hoor.... ik denk wel 3 jaar eerder las ik een artikel over iemand die een oude kipcaravan helemaal had omgetoverd tot een heel mooi sleurhutje op wielen.. Ik was om....ik dacht dat wil ik ook!!...Alleen zag mijn man het eerst niet zo zitten, want ik+plannen=veel werk.... Dus zodra het boek caravanity in de boekhandel lag heb ik m gekocht..In dit boekje staan ontzettend veel leuke tips en ideeen om je caravan te pimpen. Dit boekje heb ik van voor naar achter tig keer gelezen en bekeken....En ik droomde en fantaseerde over hoe onze eigen gepimpte caravan eruit zou zien.. en mijn man begon steeds een beetje meer aan het idee te wennen. Maar eigenlijk waren wij nog nooit echt als gezin wezen camperen met een caravan. Dit hebben we dus eerst ook maar eens gedaan, kamperen met de caravan van schoonouders op appelscha, nou wij vonden het leuk! Dus daar was ie! Onze caravan van bijna 30 jaartjes oud! En er was HEEL VEEL werk aan de winkel. Alles aan de binnenkant was muf, en bruin met ouderwets draadjesbehang... van binnen heb ik hem helemaal gestript, de schuifdeuren die het kleine zitje kon afschermen eruit gesloopt.. alle deurtjes eruit en geschuurd... de kussens eruit gehaald en ontdaan van de spuuglelijke bekleding. Ook het framewerk van alle ramen heb ik eraf gehad want de horren en verduistering die hierin zaten was hier en daar stuk, dit heb ik vervangen door nieuwe verduistering en horgaas erin te plaatsen. Alle wanden en het plafond hebben ongeveer 4 lagen witte verf gekregen. En ook het houtwerk en het washok konden niet aan de witkwast ontsnappen...Toen kon het behangen beginnen! Yess eindelijk opbouw te zien... In de caravan wil ik fleur en kleur, dit is aardig bereikt met een een mooi behangetje van PIP. Al heb ik in het washokje een iets rustiger behangetje gekozen die mooi past bij het oudroze wasmeubel.. Meeeeters stof gekocht voor de nieuwe bekleding van alle kussens en voor de nieuwe gordijnen. Als laatste er een nieuwe vloer in gelegd.... Toen nog de finishing touch met een paar leuke schilderijtjes, bijpassende kussens...servies, etc.. Hij was af....... wat een werk maar ik ben supertevreden !! We zijn er nu al een aantal keren heerlijk mee weggeweest! En misschien wil ik mij nog weleens wagen aan zo'n superleuk opknapproject.......

voor

Na

Reacties